Omkörd på Internet

iphone-5Jag fick min första dator när jag var liten. En Mac i svartvitt, med en massa spel och ett ordbehandlingsprogram. Det var på en något senare modell vi fick höra det första modemtjutet som tog ungefär två minuter på sig innan man kunde gå upp på Internet och läsa nyheterna. I den vevan satt jag ofta och kodade i Qbasic för skojs skull och tanken var nog att hela utvecklingen skulle leda till en karriär som något slags programmerare, men det kom av sig när jag började slösurfa istället för att göra något vettigt av det.

Internet öppnar upp för enorma möjligheter till inlärning, inte minst med alla forskningsdatabaser och Internetbaserade utbildningar, men har kanske alltmer blivit en kanal för underhållning och social interaktion. Facebook, Twitter och andra sociala medier upptar många människors tid både i skolan och på jobbet men kan förstås också fungera allmänbildande, framförallt i form av informativa bilder på söta katter och andra djur.

Nytt skal till mobilen
När jag köpte min första iPhone hade utvecklingen gått så snabbt att jag redan kände mig passé. I ett försök att verka lite cool tog jag saken i egna händer och gick in på www.iphonskalsverige.se för att hitta ett nytt skal till mobilen. Man inser hur stor omsorg vi lägger vid teknik när man ser de hundratals olika skal som finns att välja på där och alla tillbehör som kan göra mobilen lite roligare att handskas med. Jag vet inte om jag blev mindre passé av att köpa ett nytt skal, men snyggt blev det i alla fall.

Jag kommer nog inte att bli någon expert på Internet och programmering och i all ärlighet har jag inte den nyaste modellen av iPhone heller men jag kan stoltsera med att ha varit med från början som den gamla tant jag har blivit. Under tiden alla cybersnillen tar över världen kan jag i alla fall se till att ha en snygg iPhone och det känns ju lite hippt det med, om man nu använder det ordet fortfarande.