Lär dig internet

Att lära sig internet kanske låter som ett brett begrepp, och det finns förstås många djup till hur man kan lära sig internet och hur det fungerar. Att lära sig internet behöver nödvändigtvis inte betyda att man lär sig hur internet fungerar på en ren fysisk nivå med kablar, kopplingar och servrar, utan det kan istället vara hur internet fungerar som fenomen, hur det har utvecklats och vad som faktiskt är möjligt att göra med internet. Vad internet ”är” är mänger och återigen mängder med nätverk som är kopplade till ett enda stort nätverk. Hela konceptet är förstås svårt att ens förklara och har egentligen ingenting med själva internet som fenomen att göra egentligen.

Lära sig internet gör man främst genom att helt enkelt använda det för att se efter hur det är uppbyggt med forum, sociala medier, försäljningssajter och allt däremellan. De vanligaste typerna av hemsidor är just sociala medier såsom Facebook och Twitter – dessa har en slags ”allt-i-allo”-lösning men kretsar främst runt kommunikation med andra människor, dock så är det i och med denna kommunikation möjligt att dela med sig av innehåll från andra sidor i form av länkar och annat material.

Underhållning online
En stor del av internet kretsar inte helt oväntat runt underhållning i form av klipp och till och med längre filmer som har sin grund på just internet istället för via större bolag. De drivs med andra ord av skaparna själva. På senare tid har även streamingtjänster som sänder samma material som det som finns på TV utvecklats. Allt detta tar sig framåt genom att det finns reklam på internet som betalar för allting. I vissa fall kan man även betala månadsavgifter för att få använda vissa tjänster på nätet, men den vanligaste formen kommer i form av reklam vilket anses vara den mest logiska och bästa lösningen för alla.

Det finns förstås miljoner saker att säga om hur internet fungerar och vad som går att lära sig om det, men i slutändan så gör du det bäst själv genom att använda det och upptäcka allt som finns att upptäcka.

Hur ofta använder du internet?

Hur ofta använder du internet?