Allt om mjukglassmaskiner

Introduktion

Har du kanske funderat på att öppna en glassbutik? Nu blir drömmen verklighet med hjälp av mjukglassmaskiner, som enkelt och smidigt ger imponerande resultat. Dessa mjukglassmaskiner producerar högkvalitativ glass och erbjuder coola funktioner som manuell eller fotmanövrerad kontroll. En sak är säker: en bra maskin är nödvändig för att servera bra produkter. Det finns grundläggande fakta om mjukglassmaskiner som kan vara bra att känna till. Det kan kännas som att följande information om mjukglassmaskiner är överväldigande, men om du har planerat att köpa en mjukglassmaskin är det värt att veta vad som menas med en bra mjukglassmaskin.

Storleken, har den någon betydelse?

Det finns flera olika storlekar på en mjukglassmaskin. Man brukar bryta ner storleken på mjukglassmaskiner i två delar – golvmodeller och så kallade köksbänkmodeller. Golvmodeller av maskiner med hög kapacitet sträcker sig hela vägen från golv till tak och kräver ofta upp till 220 volt. Vanligtvis producerar dessa mjukglassmaskiner mjukglass med två smaker – med en twist.

Mjukglassmaskiner med köksbänkmodellen har ofta låg kapacitet, men erbjuder liksom golvmodellen två smaker. Denna typ av mjukglassmaskin passar även butiker med annorlunda inriktning, som exempelvis smörgåsbutiker.

Gravitation VS Pump

Detta refererar till hur mixen kommer in i den iskalla cylindern i glassmaskinen. I en gravitationsmaskin häller man blandningen i en så kallad Hopper, dvs. områden där man häller den frusna mixen. Sedan går blandningen ner i cylindern med hjälp av gravitationen. Mjukglassmaskiner med pump pressar Hopper i maskinen, vilket leder till att blandningen kommer in i den iskalla cylindern. Fördelen med gravitationsmaskiner är att de kostar mindre och är enklare att rengöra. Däremot ger mjukglassmaskiner med pump större volymökning åt glassen men bra kvalitet och kvantitet.